• Sun. Dec 3rd, 2023

Hoe Blockchain voordelen van kunstmatige intelligentie

Byadmin

Aug 5, 2020

AI-ontwikkeling en -evolutie kan de blokketentechnologie en de crypto-industrie aanzienlijk verbeteren, van beveiliging tot handel.

Van het uitvoeren van eenvoudige commando’s op smartphones met behulp van Alexa of Siri tot high-end technische operaties in grote technische bedrijven, één ding is zeker: Gemak is een noodzaak in de moderne menselijke ervaring.

De 21e eeuw heeft een snelle vooruitgang van de technologie in elk aspect van het menselijk leven en de interacties gemarkeerd. Ondanks het feit dat het al vele decennia bestaat, is de replicatie van menselijke intelligentie in machines – kunstmatige intelligentie – nu gepopulariseerd. Met veel technische bedrijven die zich haasten om de technologie over te nemen, zal de marktomvang naar verwachting groeien tot 126 miljard dollar in 2025.

Op dezelfde manier hebben gedistribueerde grootboektechnologie en cryptocurrencies ieders verwachtingen overtroffen en zijn ze op zoek naar concurrentie met traditionele fiatvaluta’s. Met AI en cryptocurrencies om geduchte forten te worden, hoe beïnvloedt kunstmatige intelligentie de gedistribueerde grootboektechnologie?

Cryptocurrency handel

Na de opkomst van de blokketentechnologie in het post-crisis-tijdperk is de industrie een aanzienlijk aantal investeerders blijven aantrekken en twijfelaars ongelijk blijven geven. In december 2017 steeg Bitcoin Era (BTC) naar een recordprijs van 20.000 dollar. Cryptocurrency trading bleef meer aandacht krijgen en de industrie heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $339 miljard.

Naarmate meer beleggers zich bij de blokketenruimte aansluiten, wordt de impact van AI steeds belangrijker voor de cryptohandel. Door de ontwikkeling van snelle, effectieve en onpartijdige AI-handelsbots hebben cryptocentransactoren ontsporingen voorkomen en nauwkeurige technische en fundamentele analyses uitgevoerd om betere handelsbeslissingen te nemen. Uiteindelijk hebben veel handelaren hun winst verhoogd terwijl ze aanzienlijk lage verliezen zagen.

Blokketenbeveiliging

De blokketenindustrie heeft te lijden gehad van een hoog niveau van malware, phishing en 51% aanvallen, naast andere corrupte pogingen. Naar schatting gaat er elke dag 9 miljoen dollar verloren aan cryptocurrency scams. Zolang de technologie bestaat, zal beveiliging en een middel om gebruikers te beschermen tegen fraude altijd een hot topic zijn.

Blokketenhacks en aanvallen zijn meestal zeer tijdgevoelig, waarbij de eerste reactie op de hack van cruciaal belang is. Veel crypto-uitwisselingen hebben echter niet het geluk gehad om met hacks om te gaan. Gelukkig zijn AI-gebaseerde cybersecurity systemen ontworpen om dreigingen in real time te identificeren, de aard van de dreiging te begrijpen en toekomstige aanvallen te voorkomen door de bron ervan op een zwarte lijst te zetten.

In tegenstelling tot traditionele cybersecurity systemen is AI ontworpen om met elke dreiging te verbeteren, omdat het in staat is om patronen te detecteren, te bestuderen en er beter mee om te gaan.

Bitcoin-mijnbouw

Om de integriteit van de blokketen te behouden, worden de transacties geverifieerd en toegevoegd door Bitcoin-mijnwerkers. Bitcoin-mijnwerkers worden op hun beurt beloond met cryptocurrency. Het proces is echter moeizaam, gevoelig en energieverslindend en vereist uiteindelijk veel grafische verwerkingseenheden, of GPU’s.

Om energie te besparen en de rekenkracht te maximaliseren, wenden veel mijnbouwbedrijven zich tot AI-gebaseerde GPU’s. Sommige mijnbouwbedrijven hebben AI-gebaseerde ecosystemen gecreëerd waar mijnwerkers computerkracht kunnen delen en besparen en tegelijkertijd aanzienlijke winsten kunnen maken. Met deze unieke AI-algoritmen wordt Bitcoin-mijnbouw sneller, efficiënter en winstgevender. In 2017 heeft een populair productiebedrijf voor blokkades, Bitmain, zijn activiteiten uitgebreid om AI op te nemen in de chips van zijn toepassingsspecifieke geïntegreerde circuits, oftewel ASIC’s.

Zonder twijfel, terwijl de technologie in het algemeen grotendeels verschuift naar machinaal leren en kunstmatige intelligentie, profiteren blokketen en cryptocurrencies evenzeer van de evolutie van de kunstmatige intelligentie.

By admin