• Sun. Dec 3rd, 2023

Gerespecteerde Financial Historian roept op tot integratie van Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem

Byadmin

Jan 8, 2021

In een lang artikel over de opkomst van Bitcoin en haar rol in de financiële toekomst, heeft een gerespecteerde voormalige Harvard-professor gesuggereerd dat de Biden-administratie baat zou hebben bij de integratie van de digitale valuta in het Amerikaanse financiële systeem.

Financieel historicus en Milbank Family Senior Fellow van het Hoover Instituut aan de Stanford Universiteit, Niall Ferguson, heeft een lang stuk over Bitcoin geschreven dat door de cryptogemeenschap wordt opgemerkt.

De voormalige universiteitsprofessor van Harvard en Oxford gaf daarin commentaar op de manier waarop de traditionele naysayers en debunkers dit jaar hun collectieve standpunten hebben verzacht, omdat de activa beter presteren dan de meeste andere traditionele investeringen.

Grote Bitcoin Endorsements

Het stuk werd een aantal keren opnieuw getweet, laatst nog door 10T Holdings mede-oprichter Dan Tapiero die opmerkte dat dit veel aandacht kon krijgen. Bijzonder opmerkelijk waren de opmerkingen over de integratie van Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem;

“In plaats van te proberen een digitale dollar in Chinese stijl te creëren, zou Joe Biden’s ontluikende administratie de voordelen van de integratie van Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem moeten erkennen”, aldus Dan Tapiero.

Ferguson maakte aanvullende verwijzingen naar de digitale yuan van China en voegde eraan toe dat het potentieel van deze yuan voor overmakingen of grensoverschrijdende handelsschikkingen ‘substantieel’ is.

De Bloomberg-columnist had eerder geschreven over de deugden van Bitcoin en stelde dat er veel minder munten in omloop zijn dan er miljonairs op de planeet zijn.

“Als miljonairs collectief zouden besluiten om slechts 1% van hun rijkdom als Bitcoin te houden, zou de prijs boven de 75.000 dollar liggen – hoger, als er een aanpassing wordt gemaakt voor alle verloren of opgepotte bitcoins”.

Grote Namen Aandacht geven

Hij verwees naar een aantal grote namen in de financiële wereld, waaronder Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller, Bill Miller, en zelfs Ray Dalio, die nu op het punt staan om de boel op stelten te zetten. Zelfs fervente Bitcoin-tegenstanders zoals Peter Schiff en Nouriel Roubini, die ook in het artikel worden genoemd, zijn begonnen met het veranderen van hun toon.

Hij voegde eraan toe dat de adoptie nog veel verder moet gaan en citeerde de in Argentinië geboren tech-investeerder Wences Casares, die na tien jaar goed werken zonder onderbreking, met bijna 100 miljoen houders, meer dan een miljoen nieuwe houders per maand toevoegt en wereldwijd meer dan 1 miljard dollar per dag verhuist;

“het heeft een 50% kans om een prijs van $1 miljoen per bitcoin te raken in vijf tot zeven jaar tijd.”

De voordelen van soevereiniteit en schaarste zijn duidelijk op een moment dat het aanbod van fiatgeld explodeert, voegde Ferguson eraan toe, en concludeerde dat er een duidelijke vraag was naar meer privacy als het gaat om een betalingssysteem dat onvermijdelijk contant geld zal vervangen.

By admin