• Sun. Dec 3rd, 2023

Cryptocurrency Adoptie: EU verplicht Blockchain Tech te ondernemen

Byadmin

Sep 24, 2020

De Europese Unie belooft de blokkadetechnologie in haar processen te onderzoeken, gezien de noodzaak om af te stappen van contante betalingen.

De Europese Unie (EU) wil in de komende vier jaar de blokketentechnologie en de cryptokoppelprocessen in haar processen opnemen.

Volgens interne documenten, zoals gerapporteerd door Reuters, hoopt de EU nieuwe regelgeving en regels in te voeren die op blokketen gebaseerde valuta’s zullen stimuleren. Deze ontwikkeling in de richting van cryptografie en grensoverschrijdende betalingen door de economische unie wordt bevorderd door de efficiëntie en het gemak van de blokketentechnologie.

Volgens de interne documenten die door Reuters zijn vrijgegeven:

“Tegen 2024 moet de EU een alomvattend kader tot stand brengen dat de invoering van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en crypto-assets in de financiële sector mogelijk maakt. Ook moeten de risico’s van deze technologieën worden aangepakt.

Blokketen om problemen met contant geld aan te pakken
Volgens het verslag is de noodzaak van cashless systemen een verdere reden voor de invoering van cryptografie. Bijna 80 procent van de betalingen in de eurozone worden in contanten verricht – wat een probleem is geworden wanneer de hygiëne zo in het oog springt door de wereldwijde pandemie. De verschuiving naar onmiddellijke, contante en contactloze betalingen is wereldwijd een prioriteit geworden, en de strategie van de EU is hiervan het bewijs. De Unie hoopt tegen het einde van volgend jaar cashless systemen te hebben ingevoerd, waarbij digitale betalingen een sterke mededinger worden die het grootste deel van het gebruik van contant geld zal vervangen:

“Tegen 2024 moeten het beginsel van het paspoort en een “one-stop shop”-vergunning van toepassing zijn op alle gebieden die een groot potentieel hebben voor digitale financiering. Reuters blijft eraan toevoegen dat “[onmiddellijke] betalingssystemen tegen eind 2021 de “nieuwe norm” zouden moeten worden”.

Eén stabiele munt voor de euro?

Hoewel dit niet is bevestigd, is het aannemelijk dat de centrale banken binnen de Europese Unie een “stablecoin” of digitale munt van de centrale bank (CBDC) zullen invoeren in hun betalingsverkeersprocessen. Landen binnen Europa, zoals Frankrijk, Zweden en Zwitserland hebben al een CBDC getest om te zien of het mogelijk is een digitale munt te lanceren. Hoewel het moeilijk kan zijn om een continentale stablecoin uit te rollen, zou het, als het aan de euro is gekoppeld, kunnen werken in combinatie met de fiatvaluta, in plaats van deze in te halen.

Wat er ook gebeurt, het nieuws is veelbelovend voor de cryptocurrency en Bitcoin Trader markt, gezien het feit dat het op blokketen gebaseerde valuta’s door heel Europa en waarschijnlijk de hele wereld zullen volgen.

By admin